FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen. Mocht u hierna nog vragen hebben neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik vlees bestellen?

Via de shop kunt u een vleespakket uitkiezen en het bestelformulier invullen. Vervolgens krijgt u van ons een mail met daarin verdere informatie omtrent het betalen en leveren van het vlees. Het vlees kunt u ophalen in Lobith, Velp of Werkhoven. Bezorgen kan in heel Nederland in overleg.

Mocht u een deel van een koe of varken willen bestellen of een specifiek stuk vlees, dan kunt u altijd contact opnemen via verkoop@houberg.nl

Hoe worden de dieren verzorgd?

Onze dieren lopen, verspreid over 2 locaties in Lobith, in een prachtig natuurgebied op kruidenrijk grasland. Op de meeste plekken hebben de dieren toegang tot water en meertjes of het riviertje de Oude Rijn. De dieren vinden beschutting en koelte onder de bomen in het bos.

Wil je meer weten of wil je een keer kijken op de boerderij? Kijk eens rond op de website of laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@houberg.nl

Blijven de kalfjes en biggen bij hun moeder?

Ja, de jonge dieren blijven zo’n 4-6 maanden bij de moeder en in een groep met andere volwassen en jonge dieren. Zo kunnen ze in alle rust opgroeien met de allerbeste voeding; de melk van hun eigen moeder.

Is het vlees biologisch?

Ons bedrijf bevindt zich aan het begin van de omschakelingsperiode naar een biologische werkwijze, dit wordt gecontroleerd door SKAL. In deze 2 omschakelingsjaren werken we volledig biologisch, maar het predicaat biologisch mogen we nog niet voeren. Biologisch houdt in dat we geen kunstmest en antibiotica gebruiken. De varkens en koeien lopen zoveel mogelijk buiten.

Hoe worden de dieren geslacht?

Al onze dieren worden met zorg geslacht bij Heinen Vlees in Zelhem. De dieren staan er 1 á 2 dagen op stal zodat ze rustig en zonder stress geslacht kunnen worden. Het vlees krijgt daarna, onder geconditioneerde omstandigheden nog de tijd om te besterven zodat het smakelijk en mals wordt.

Hoelang is het vlees houdbaar?

Vlees van de Houberg is vacuüm verpakt en diepgevroren. Dat betekent dat het in de diepvries (-18°C) een jaar houdbaar is. Ontdooit en in vacuüm is het maximaal 6 dagen houdbaar in de koelkast.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

U kunt het beste het vlees een dag van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast leggen. Laat het vlees in de vacuüm verpakking, zodat het vlees niet uitdroogt. Leg het op een schaaltje i.v.m. water wat van de verpakking smelt. Snel ontdooien doe je door het vlees in de gesloten verpakking 10-15 minuten in een bakje koud water te leggen. Ontdooi het vlees niet in de magnetron, daar wordt het taai van.

Welke toevoegingen worden er gebruikt?

De meeste stukken vlees zijn puur en bevatten geen e-nummers of andere producten. De worsten, hamburgers en stoofpotje zijn wel bereid met specerijen etc, deze staan vermeld op de etiketten.

Wordt het vlees bezorgd of kan ik het ook zelf ophalen?

Beide opties zijn mogelijk. Ophalen kan bij ons in Lobith, in Velp of Werkhoven. Bezorgen kan door heel Nederland, dit overleggen we graag met u. We nodigen u van harte uit om het vlees te komen halen en u te laten zien hoe we voor onze dieren zorgen.