Onze boerderij is in omschakeling naar biologisch. Dat betekent dat ons land en het voer wat de dieren daarvan eten, volledig biologisch is maar de dieren nog onderweg zijn in dit proces. De Houberg Hoen is wel volledig biologisch.
De runderen worden bij Beenhouwerij Maas en Waal (Ewijk) geslacht. Zij worden daar 2 dagen vooraf gebracht om te kunnen acclimatiseren aan de omgeving. De varkens worden geslacht bij Agri4+ te Lichtenvoorde.
Het vlees wordt vacuüm te verpakt, direct ná het uitbenen door de slager. Hierdoor blijft het vlees mals en sappig en droogt het niet uit. Wij vriezen de geportioneerde delen in bij -18°C. In de vriezer bij -18°C is het vlees een jaar te bewaren. In de koelkast bij 4°C kunt u het 5 dagen bewaren, mits het vacuüm intact is.
Elke zaterdag zijn we van 10.00u – 13.00u geopend. Vooraf reserveren kan in onze webshop. Onder het kopje ‘vlees bestellen’ vindt u onze actuele voorraad. Het vlees kan op zaterdag opgehaald worden of tijdens ons afhaalmoment op woensdagmiddag.
Zakelijk: Het grootste gedeelte van ons vlees gaat vers en in technische delen naar de horeca. Voor bestellingen, meer informatie of een rondleiding; bel of mail dan met Martine.
Telefoon: 0629444768 Email: martine@houberg.nl
Wij vinden het belangrijk dat al het vlees, van ‘kop tot staart’, gebruikt wordt. Vlees weggooien is onnodige verspilling en komt de waarde van het dier niet ten goede. Hierdoor kan het zijn dat populaire delen snel uitverkocht zijn, terwijl er nog veel meer prachtig vlees te verkrijgen is. Wilt u bepaalde delen reserveren bij een volgende slacht? Neem dan contact met ons op.
Bij het bestellen kunt u via het winkelmandje een afhaalmoment selecteren. Het afhaaladres is Ossenwaard 5 in Herwen.
Het wijzigen van leveren of afhalen is beperkt mogelijk, het is afhankelijk van uw gekozen moment. Neemt u hiervoor contact op met Martine; martine@houberg.nl of bel 0629444768