fbpx

De Houberg Hoen is een echte buitenkip. Na een periode van 4-6 weken onder de warmtelamp gaan de kuikens naar buiten, het weiland in! Ze groeien al scharrelend op en kunnen net als in de vrije natuur grassen, kruiden, insecten en wormen eten. Ook hebben ze er de beschikking over water en biologische kippenkorrel met oregano. Medicijnen, toevoegmiddelen of antibiotica gebruiken we niet. In het mobiele hok dat we dagelijks verplaatsen kunnen de kippen ’s nachts op stok.

Doordat de kippen meer bewegen en altijd buiten zijn groeien ze langzamer en bevat het vlees meer vitaminen en mineralen. Het resultaat is ongekend mals en smaakvol vlees. Afhankelijk van de groei worden ze op een leeftijd van 12 tot 14 weken geslacht.

De Houberg Hoen is gefileerd als hele kip verkrijgbaar en bestaat uit de onderdelen borstfilet, kippendij, drumstick, vleugeltjes, hart/lever, hals, romp en rug. Wij vinden het belangrijk dat wanneer een dier geslacht wordt, ook het hele dier gebruikt wordt. Van de minder bekende delen zoals hals, rug en romp kunt u, doordat er zich nog veel smakelijk vlees aan bevindt, o.a. heerlijke bouillon maken.

Scharrelende buitenkip

Rustige groei

Mals en smaakvol vlees

Menu