fbpx

Het Mangalica varken is een Hongaars wolvarken. De dieren vallen op door hun krulhaar in de kleuren blond, rood of de zwarte zwaluwbuik. Dit varken is nauw verwant aan het wilde zwijn. Dat kun je goed zien aan de biggetjes, de eerste weken hebben ze ook een gestreepte vacht. Doordat de afstamming zo dicht bij dieren ligt die nog in het wild lopen, kan dit varken goed tegen koude en hitte. Ze stellen weinig eisen aan voeding en kunnen zichzelf goed onderhouden door in het bos hun kostje bij elkaar te scharrelen. Wij maken goed gebruik van deze eigenschappen en geven onze dieren volop de ruimte.

Het Mangalica varken is verwant aan het Iberico ras. Dat proef je! Het Mangalica vlees behoord tot de smaakvolste varkensvleessoorten ter wereld. Het vlees van de Mangalica is roodachtig, goed gemarmerd met roomachtig, wit vet. Mangalica vet smelt bij lagere temperaturen, omdat het veel onverzadigde vetzuren bevat.

De samenstelling van het vlees leent zich goed voor drogen en rijpen. Een deel van ons vlees, onder andere de hammen en nekken, drogen wij in onze eigen droogkamer. Dit zorgt voor een verdieping van de smaak, zonder dat de malsheid verloren gaat.

Wollig krulhaar

Wroetend buiten

Roodachtig gemarmerd vlees

Menu