Wagyu

Een Wagyu is een mooie donkerbruin, Japans koeienras. Het zijn fijne, rustige dieren die gemakkelijk in de omgang zijn. Dat komt mede door de tijd en aandacht die wij aan het vee geven. Door dagelijks tussen de dieren te lopen zijn ze gewend aan mensen. Ze laten zich graag aaien en masseren.

Wagyu-rundvlees is misschien wel het beste rundvlees dat je kunt kopen. Smaken verschillen natuurlijk, maar de hoge marmering en malsheid zijn van een kwaliteit die je verwacht in de top van wat er op het gebied van vlees te vinden is. Het kost veel moeite om als boer aan deze hoge standaard te voldoen. De belangrijkste factoren voor succes zijn genetica, voeding en leefomgeving.

Gelukkig hebben wij met onze volbloed Wagyu kudde de juiste genetica in handen. De dieren eten voornamelijk gras. Gedurende het weideseizoen lopen de koeien dag en nacht buiten. In de winter krijgen ze op stal hooi te eten. In het laatste half jaar worden granen aan de voeding toegevoegd. Bij ons in de Rijnstrangen groeien de dieren in alle rust uit tot het beste wat er te koop is. De marmering van het vlees maakt de Wagyu. Deze vetmarmering noemen we intramusculair vet. Dit vet is de smaakmaker van het vlees. De grote hoeveelheid intramusculair vet zorgt voor een soepel en mals stuk vlees met een ongekende sappige smaak. Op het moment dat het vlees verwarmt wordt smelt het vet en komt de smaak vrij.