fbpx

De Lakenvelder is een oer-Hollandse koe. Met haar opvallende witte laken is dit ras een prachtige invulling van het landschap. Naast het mooie uiterlijk en het vriendelijke karakter, kiezen wij niet voor niets voor de Lakenvelder. De dieren kunnen goed overweg met natuurgraslanden en de weersomstandigheden. De trage groei en het relatief geringe aantal kilo’s hebben een positief effect op de vleeskwaliteit.

Het vlees van de Lakenvelder heeft een fijne structuur en marmering. Het vet smelt bij een iets lagere temperatuur dan veel andere vleessoorten. Hierdoor blijft de structuur van de spieren en de eiwitten in het vlees beter behouden. Onze Lakenvelders zijn volledig gras gevoerd, zij eten wat ze in onze weilanden vinden; een hoge diversiteit van grassen en kruiden. Het resulteert in vlees met een rijke, bijzondere smaak.

Onze dieren lopen het jaarrond buiten in een familiekudde. De kalfjes worden niet van hun moeder gescheiden en staan pas bij de geboorte van een nieuw kalfje, hun plaats aan het uier af. De meeste stiertjes worden als ossen grootgebracht en geslacht op een leeftijd tussen de tweeënhalf en drie jaar. De koeien bereiken een hogere leeftijd. Afhankelijk van hun waarde voor de fokkerij blijven ze langer of korter op de boerderij. Onze oudste Lakenvelder is 15 jaar.

Sober, krachtig en gezond

Kalfjes blijven bij de koe

Hoge vleeskwaliteit door fijne vetmarmering

Menu