fbpx

De Wagyu is een mooi donkerbruin, Japans koeienras.  Lang geleden werden ze in Japan vooral gehouden als trek -en lastdier in de rijstvelden, mijn -en bosbouw. De Wagyu’s blonken uit in spierkracht en uithoudingsvermogen, het rustige karakter speelde een grote rol. Ook ónze Wagyu’s zijn fijne dieren die gemakkelijk in de omgang zijn. We besteden veel tijd en aandacht aan het vee. Door dagelijks tussen de dieren te lopen zijn ze gewend aan mensen. Ze laten zich graag aaien en masseren.

Wagyu-rundvlees is het mooiste en meest exclusieve rundvlees dat je kunt kopen. De hoge marmering van het vlees typeert de Wagyu. Deze marmering noemen we intramusculair vet en is de smaakmaker van het vlees. Het zorgt voor een soepel en mals stuk vlees met een ongekende romige, bijna zoete smaak.

De belangrijkste factoren voor de hoge kwaliteit vlees zijn genetica, voeding en leefomgeving. Wij hebben met onze volbloed Wagyu kudde de juiste genetica in handen. Gedurende het weideseizoen lopen de koeien dag en nacht buiten. In de winter krijgen ze op stal hooi te eten en hebben ze een uitloop naar buiten. De koeien lopen in een familiekudde waar de kalfjes bij de koe blijven.

Bruin, bijzonder en rustig

Jaarrond buiten

Unieke romige smaak

Menu